Är smartklockan till ungen en leksak?

Det här är en fråga man kan ställa sig då en smartwatch med GPS kommer hem. Den ser ju ut som en liten godisbit med knappar som gör en massa roliga saker. Bara att räkna steg kan ju ses som en rolig lek för ett barn.

Det är bara vuxna som tar så få steg att de på allvar måste börja räkna och väljer en herrklocka eller damklocka med denna funktion. För barn är det bara kul att se hur det blir ett större nummer även då man hoppar upp och ner på samma ställe!





GPS klocka som leksak

Det går inte att komma runt det faktum att barnet kan se sin GPS klocka för barn som en leksak. Men det här måste inte vara något negativt. Antingen kan du satsa på en billig klocka som gränsar till skräp för att det där med spårning inte är så viktigt. Det ska mest lekas med prylen.

Eller så köper du ett säkert märke som håller måttet med vetskapen om att det går bra att leka med klockan samtidigt som den erbjuder extra säkerhet när barnet går till och från skolan. Ta också reda på vad klockan har ett erbjuda i form av lek. För många barn är en kamera rena rama lekstugan.

Viktigt att leka på rätt sätt med klockan

Det ska förstås nämnas att barn inte kan leka med sina smartklockor hur som helst och när som helst. Om barnet stör undervisning med klockan är det inte okej. Det är heller inte okej att gå runt och ta bilder på folk som inte vill fotas.

När du köper en smartklocka till ditt barn ska du vara noga med att förklara vad som är okej och vad som inte är det. Tala om från start att klockan får behållas så länge som den leks med på rätt sätt. Om den kommer att missbrukas ger du den till ett annat barn som förstår att hålla sig till reglerna!