Coola väckarklockor håller inte i längden

Det finns lustiga klockor som är till för att väcka dig i tid och som kommer med någon liten gimmick. Men faktum är att de flesta inser att det är traditionella väckarklockor som man trivs bäst med i längden. Det räcker gott med en enkel knapp för snooze-funktion och en knapp som man stänger av med. Sedan så kan det förstås vara så att man behöver en knapp för att lysa upp urtavlan så att man kan se vad klockan är mitt i natten.

Väckarklockans ljud

En sak som man måste tänka på är hur väckarklockan låter. Om den har ett alarm som man blir arg av så är det inte så bra. Man kommer då att börja varje morgon med en irriterad känsla. Kanske kan det vara trevligare att vakna till lite musik eller en mjukare ton. Men det är klart, det finns de som måste ha hårda tag för att komma upp och som helst hade sett en modell med både vatten och boxhandske då ingenting händer.

Varför inte bara använda telefonen som klocka?

I vissa lägen så är det förstås enkelt nog att använda sig av en smartphone som väckarklocka men det här är inte alltid att rekommendera. Om du vill få ostörd sömn så stänger du antagligen av din mobil vid läggdags. Då kommer den inte att kunna väcka dig. Många ger tipset att hålla sovrum fria från mediekällor som TV, smartphone och paddor. Det kan vara hälsosammare att investera i väckarklockor som inte tar så stor plats och som är enbart till för att se till att du kommer ur sängen i tid. De behöver inte vara coola, enbart funktionella och så fina att se på såklart!