Coola väckarklockor håller inte i längden

Det finns lustiga klockor som är till för att väcka dig i tid och som kommer med någon liten gimmick. Men faktum är att de flesta inser att det är traditionella väckarklockor som man trivs bäst med i längden. Det räcker gott med en enkel knapp för snooze-funktion och en knapp som man stänger av med. Sedan så kan det förstås vara så att man behöver en knapp för att lysa upp urtavlan så att man kan se vad klockan är mitt i natten.

Väckarklockans ljud

En sak som man måste tänka på är hur väckarklockan låter. Om den har ett alarm som man blir arg av så är det inte så bra. Man kommer då att börja varje morgon med en irriterad känsla. Kanske kan det vara trevligare att vakna till lite musik eller en mjukare ton. Men det är klart, det finns de som måste ha hårda tag för att komma upp och som helst hade sett en modell med både vatten och boxhandske då ingenting händer.

Varför inte bara använda telefonen som klocka?

I vissa lägen så är det förstås enkelt nog att använda sig av en smartphone som väckarklocka men det här är inte alltid att rekommendera. Om du vill få ostörd sömn så stänger du antagligen av din mobil vid läggdags. Då kommer den inte att kunna väcka dig. Många ger tipset att hålla sovrum fria från mediekällor som TV, smartphone och paddor. Det kan vara hälsosammare att investera i väckarklockor som inte tar så stor plats och som är enbart till för att se till att du kommer ur sängen i tid. De behöver inte vara coola, enbart funktionella och så fina att se på såklart!

Gant klockor – 14 spännande fakta om Gant klockor

Att de är snygga vet vi, men det finns faktiskt en massa annat spännande att veta om klockorna som kommer från märket GANT.  I USA så omnämns GANT klockor som sofistikerade och klassiska med sin runda design, men det finns faktiskt modeller som kan kännas lite mer vågade med färginslag och armband som känna annorlunda. En sak är säker om man vill ha en herr klocka som håller hög kvalitet och som signalerar stil till ett pris som inte motsvarar en bostadsrätt i en mindre svensk stad så är GANTs utbud av stort intresse.

Låt oss se lite närmre på 14 spännande fakta om Gant klockor…

 1. Alla klockor från Gant kommer med en internationell garanti på 2 år.
 2. Gants klockor tillverkar för hand i Kina.
 3. Vattentåligheten på klockorna ligger mellan 3 ATM och 20 ATM. Man ser på baksidan av urets förpackning vilken tålighet mot vatten som den kommer med.
 4. Numera så kan man finna modeller med många fina egenskaper och rörelsemoment. Det kan vara infattningar som är rörliga såväl som flera visare och smarta funktioner för tid och datum. Med schweizisk automatik och kronograf så får man ett högst modernt ur!
 5. Ett Gant ur passar lika bra med fritidskläder som med kostymen man bär på kontoret eller då det blir middag.
 6. Ett av de främsta kännetecknen som finns för Gant klockor är att de ser mycket stilfulla ut och ofta ger en känsla av manlig elegans.
 7. GANT har en lång historia av att skapa kvalitetsklockor som är snygga och unika.
 8. Det finns också kollektioner med Gant klockor för kvinnor. De har samma snygga stil och design och inkluderar material som håller mycket hög kvalitet.
 9. Man kan lita på tiden med en Gant klocka då den har Swiss Quartz mekanismen.
 10. Då klockorna är vattentåliga så är det bra val inte bara för den som faktiskt vill bada med sitt ur utan också för personer som vet att det kommer att stänka vatten över glaset med jämna mellanrum.
 11. GANT står också för design av kläder och andra modeprodukter som skor, solglasögon och parfym som till exempel Gant Adventure som är en herrdoft inspirerad av segling.
 12. Klockornas historia började år 1910 med en man som hette Bernard Gant eller mer korrekt Gantmacher. Produktionen av uren kom dock först igång under slutet av 1940-talet.
 13. När man börjar bära Gant klockor så kan det vara svårt att sluta för det här kan skapa ett lätt beroende och ett behov av att ha fler modeller med olika färg.
 14. Folk tycker så mycket om detta märke att det går uppåt även när andra klockmärken ser precis motsatt trend.
Gant klockor fungerar bra med kostym

Är billiga klockor bara skräp?

När man ser ett erbjudande på Ebay där man kan köpa coola sportklockor för tio kronor inklusive frakt så kan man ju undra om man verkligen behöver lägga ut flera hundra kronor på en märkesvariant av samma typ. Är billiga klockor skräp eller kan de vara ett bra alternativ? Svaret på frågan beror förstås på vem man är och när.

Det finns tidpunkter i livet då en klocka som är billig är en bra lösning. Det kan vara då:

 • Man har små barn som sliter på ens smycken och kläder
 • Man ska ut på en resa då man inte kan ta med sig värdesaker
 • Man behöver något som matchar i färg på ett specifikt sätt
 • Man ska klä ut sig och behöver en maffig klocka till kostymen

Det kan finnas andra tillfällen då man behöver billiga klockor för att inte få dåligt samevete då de går sönder för det gör de. De billiga klockorna är för det mesta skräp som inte håller så länge. De rostar och går lätt sönder om de utsätts för slitage.

Om man bara är medveten om detta så kan man ju ändå ha stor nytta av en riktigt billig klocka. När man sedan får tillfälle att använda sig av något som erbjuder högre kvalitet så kommer man ju att uppskatta det så mycket mer.

Vem köper gamla guldklockor?

Har man en gammal guldklocka så kan man sälja denna till privatpersoner eller till en pantbank. Dessutom så kan det vara möjligt att vända sig till en smyckesbutik som köper guld och som kan smälta ner guldet i uret.
Det kan vara bra att jämföra vad man får för klockan via olika kanaler. På nätet så är det ju lätt att komma i kontakt med köpare och se vad de är villiga att ge.

Glöm inte bort att en guldklocka kan ha ett historiskt värde. Ta reda på om den kanske kan vara värd mer än själva guldet innan du låter en guldsmed smälta ner den!

Kan billiga klockor vara fina och dugliga?

Att klockor som inte kostar så mycket kan vara fina att se på råder det inga tvivel om, men kan de också vara dugliga? Det finns faktiskt billiga klockor med mycket lång hållbarhet. De är kanske inte gjorda för att klara undervattensdykningar eller G-krafterna i ett stridsflyg men det här är heller inget som de kommer att utsättas för.

Man behöver inte lägga ut en massa pengar på ett ur bara för att man upplever att det inte är fint med märken som inte är så kända och som inte är handgjorda. Om man finner billiga klockor som man gillar så kan man ju ha flera olika ur och det är en fördel. För den som ser klockan som en accessoar så är det ju alltid bra att kunna ha flera olika modeller.

Här är exempel på billiga klockor som visar att det helt klart kan röra sig om fina och dugliga saker som man kan bära med glädje.

Varför ska man köpa begagnade klockor?

Om någon frågar dig om du hade köpt en ny klocka eller en begagnad om du hade pengarna, vad hade du svarat? För en del så är det där med begagnade klockor ett nöje och det att någon annan har ägt klockan tidigare är inte en nackdel. Det finns ju klockmodeller som är så pass ovanliga att man helt enkelt inte kan köpa dem nya. En del upplever att det är spännande att hålla utkik efter unika klockor och skaffa dessa. Klockorna blir som goda vänner med en unika berättelse och historia.

Det handlar alltså inte bara om priset då man väljer att köpa begagnat. Det behöver heller inte handla om märke. När man finner ovanliga begagnade klockor som inte alls är dyra så kan man ju ändå uppleva att de har ett värde. Det kanske är så att det rör sig om en mycket ovanlig Gant klocka som inte längre tillverkas och som aldrig var särskilt dyr men som känns som ett otroligt kap.

Man ska köpa begagnade klockor då man upplever att man vill ha ett visst ur eller då man kanske inser att det här kommer att vara det ända sättet att få en lyxig klocka på. Och man ska aldrig skämmas för att man köper begagnat för det här är fullkomligt normalt och till och med ett bevis på att man faktiskt bryr sig lite extra om den här klassiska accessoaren.

Här är några underbara tankar omkring det där med att köpa nya eller begagnade klockor:

Säkra barnklockor

Finns det klockor som kan vara farliga för barn? Det här beror förstås lite på barnets ålder. För barn som inte har börjat skolan så kan det tyckas överflödigt med barnklockor då det knappast finns ett stort intresse av att använda sig av uren, men för äldre barn så är det bra om man tänker lite på det där med säkerhet. En sak att tänka på är själva glaset. Det är viktigt att det tål lite mer eftersom barnet kanske leker vikt och slår i klockan i möbler och utomhus i hårda material som sten. Det är verkligen ingen höjdare om det här leder till att en massa glassplitter sprids.

Vad gäller klockans övriga design så är det förstås bra att den är enkelt att reglera. Vissa moderna klockmodeller som man liksom slår på armleden kan sitta lite för hårt och det är inte bra. Vanliga silikonband är mjuka och enkla att använda.

Om klockan har inbyggt ljus så ska man se till att barnet inte leker med detta i mörkret i sängen då det kan vara mindre bra för ögonen. Sedan så är det förstås så att man ska se till att barnklockor inte har spetsiga delar som kan riva eller på annat sätt skada barnet och barnets vänner.

ICE klockorna är både fina och säkra för barn:

Klockan på vänster eller på höger hand?

De flesta kommer nog ihåg att en gång ha fått lära sig att man bär sin klocka på vänster hand. I bästa fall så kanske man fick en förklaring på detta men för många så var det helt enkelt så att vänster är rätt och höger är fel. Trots detta så finns det ju faktiskt gott om folk som ändå väljer att bära klockan på höger hand, så vad är det egentligen som gäller och varför?

Att bära klockan på vänster hand faller sig för det mesta naturligt helt enkelt för att klockan lätt slits ut då man har den på sin aktiva hand. Även om man har en enklare men elegant Casio klocka så vill man ju inte att den ska bli ful på nolltid. Klockan repas ju då man drar handen över bordsytor då man skriver och så kan man lätt komma att slå den i föremål då man rör mer på högerhand.

När man handlar i butiker som Stilrenaklockor.se så kan man alltid se sig om efter glas som är gjorda för att klara större påfrestningar utan att repas. Detta särskilt om det är så att man är högerhänt och helt enkelt inte kan vänja sig vid att ha klockan på vänster armled.

För en vänsterhänt så kan det alltså vara bättre att ha klockan på höger hand just för att man då sparar bättre på den.

Men, det finns gott om högerhänta som tycker att klockan ska sitta på höger hand. Några skäl till detta är:

 • Man har en guldring på vänster hand och vill inte blanda guld med klockans silverfärg, eller tvärtom.
 • Det känns enklare att se på höger hand då man vill se vad klockan är.
 • Man har haft klockan på det viset sedan barnsben och ser sedan ingen anledning till att ändra på saken.
 • Man vill vara lite annorlunda och gå mot strömmen.

Tvärtom sett så finns det förstås en rad fördelar för den högerhänte med att ha klockan på vänster handled. När man ska dra upp uret eller göra justeringar så blir detta lättare att ta hand om med den högra handen. Dessutom så är det så att klockor för det mesta är utformade för att sitta på vänster hand och de har en krona som sticker ut åt rätt håll och inte mot skjortan eller manschetten. Men, och nu har vi återigen ett men här, det finns de som tycker att det är irriterande att ha kronan mot handen eftersom detta upplevs som att kronan skär in mot handen och då kan höger hand vara ett bättre alternativ.

En sak tycks säker och det är att folk i allmänhet ser vänster hand som handen som man ska ha klockan på. Samtidigt så finns det gott om skäl till att välja högerhanden och därmed så kan den som har vant sig vid detta fortsätta helt utan att uppleva att det här skulle vara ett tecken på okunskap. Det viktigaste är ju att man trivs med sitt ur och upplever att det är fint och praktiskt. Om det då betyder att man behöver ha det på höger sida så är det verkligen inget att bekymra sig om. Skulle någon komma med en kommentar så kan man ju alltid dra till med att Putin faktiskt också kör på höger hand för klockan och han är en person som använder sig av riktigt exklusiva ur, och som dessutom har militär bakgrund, och som därmed verkligen inte har någon anledning till att vilja använda klockan på fel sätt.

Vad gäller vett och etikett så finns det inget som säger att den ena handen skulle vara mer rätt än den andra.