Köp inte en aktivitetsklocka – Läs detta innan du köper aktivitetsklocka!

Det kan verka som en självklarhet att köpa den bästa aktivitetsklockan men det finns faktiskt gott om anledningar till att inte göra det. Om du just nu står i valet och kvalet ska du börja med att läsa denna artikel om varför du inte ska köpa aktivitetsklocka!

En aktivitetsklocka är inte elegant

Den är sportig och kan ha en fin färg, men en aktivitetsklocka för dam blir aldrig lika elegant som en damklocka i metall med inslag av ädelstenar. Så enkelt är det. Om du är ute efter något som är fint att se på är en aktivitets klocka inte ett bra val. Den är ofta mycket plastig, inte sällan stor och dessutom så matchar den inte snygga arbetskläder eller festkläder.

En billig aktivitetsklocka är skräp

Om du tänker köpa en aktivitetsklocka till ett barn som tjatar om det är det bättre att du väljer en GPS klocka barn är säkrare med. Det går att beställa billiga klockor på sajter som Ebay men de är ofta precis lika hållbara som förpackningen de kommer i. Ett mycket dåligt val!

Du kan bli besatt av din hälsa

Idag vet vi att en aktiv livsstil kan minska risken för mentala sjukdomar såväl som fysiska åkommor. Men om du börjar räkna steg på ett sätt som gör att du aldrig kan tänka på något annat rör det sig inte om hälsa. Det blir snarare ett nytt form av beroende.

Om du vet med dig att du kommer att titta lika mycket på aktivitetsklockan som du gör på din mobil så har du ju skaffat ytterligare ett elektroniskt koppel. Välj hellre en helt vanlig klocka som enbart visar dig tiden och som är ett vackert smycke som du blir glad av!

Det kan bli mycket meck med en aktivitetsklocka!

Du kommer antagligen att tröttna på aktivitetsklockan

Du kanske blir imponerad av en aktivitetsklocka bäst i test som kan tala om hur mycket kroppsfett du har bränt samt hur det står till med syrehalten i ditt blod. Men saken är den att du antagligen kommer att tröttna på dessa finesser.

Om du inte blir besatt av klockan och förblir normal så är risken stor för att du slutar använda klockan för att hålla koll på din kropp. Då har du alltså en klocka som inte är elegant som du inte ens använder! Onödigt.

Det kan bli för mycket press om förändring

En annan sak som lätt händer om du väljer bästa aktivitetsklockan är att du känner dig pressad till att förändra ditt liv. Visst är det bra om du sover mer för att klockan visar dig svart på vitt att du sover som en person som lider av sömnproblem. Eller att du börjar röra på dig mer för att få fler steg.

Men saken är den att det är lätt att överdriva och känna press av allt det som en aktivitetsklocka avslöjar. Det här är inget du vill vara med om. Fortsätt leva i lugn och ro och sov mer när du känner att du är trött, inte när din aktivitetsklocka visar en katastrofgraf!

Det här är inte en bra present

Sist men inte minst så ska du inte köpa aktivitetsklocka som present om personen du vill fira inte uttryckligen har bett om detta. Att få en aktivitetsklocka för herr eller dam är som att få en uppmaning om att gå ner i vikt och leva hälsosamt. Det är inte alla som uppskattar den gesten.