GPS klocka för barn? Du måste läsa detta först!

Det allra bästa med klockorna som har GPS är att både föräldrar och barn älskar dem. Vi började med GPS klocka för barn för flera år sedan och i början var det mest som en leksak. Ungarna tyckte att det var kul att kunna få telefonsamtal till handleden.

När barnen blir lite äldre och börjar utforska världen utan att ha föräldrarna tätt bakom sig är en GPS klocka för barn en riktigt fin investering. Den kostar inte lika mycket som en mobiltelefon men ger telefonfunktionen. Dessutom kan du med GPS snabbt se var ungen håller hus!

Här kan du läsa en massa intressant om GPS klockor för barn. Om du inte har tid och bara vill veta var den bästa GPS klockan finns ska du veta att det är Safekid som erbjuder det allra bästa sortimentet med all support du behöver. Du kan läsa mer och se deras utbud och priser genom att klicka här!

Bästa smartklockan för ditt barn

En smartwatch för barn är en finfin present och något som ingen kommer att ångra. Men satsa på kvalitet. De billiga smartklockorna för barn från Ebay går snabbt sönder. Låt oss börja med att ta en titt på de 4 bästa GPS klockorna och se lite närmre på deras fördelar och nackdelar.

Läs även vidare i guiden för hur du ska tänka när du väljer en telefon klocka till barn. Det finns flera saker som kan avgöra huruvida den där telefonklockan kommer att sitta på när du behöver kontakten som mest!

De 4 bästa GPS klockorna för barn

1. Safekid Sport 2G

Bäst i test 2020!

Det här är en sportig GPS klocka för barn som barn verkligen tycker om! Den har både analog och digital tidvisning och klarar lite mer än enklare barnklockor. Klockan har både spårare och mobil funktion. Barnet kan alltså använda den för att ringa om det behövs vilket kan vara mycket behändigt.

Klockan finns i svart, blått, grönt och rosa så det är lätt att hitta färgen som ditt barn föredrar. Med Safekid kan du enkelt köpa till abonnemang och även en försäkring om du tycker att det behövs.

Fördelar

Sportig design

Enkel att använda

Billig!

Nackdelar

Inget nämnvärt

Unika egenskaper

 • Vattentät
 • SOS knapp
 • Kamera
 • Stegräknare
 • Ring valfritt nummer funktion
 • Röstmeddelanden
 • Tyst läge för skola
 • Lyssningsfunktion på distans

Du kan läsa mer och se aktuellt pris på klockan genom att klicka här!

2. Spectrafence GPS klocka för barn

Kanske har du läst om föregångaren Cmee 2C som blev mycket populärt Spectrafence vässade sin design och kom med den här modellen som rekommenderas av många. GPS-precisionen har förbättrats och det ökar säkerheten den här smartklockan bidrar med.

Klockan har en sensor som märker om klockan plockas av barnets handled. Den är enkel att använda med tydliga siffror och bra ljusstyrka på skärmen. Klockan har spel, fotoalbum såväl som stegräknare.

Det att klockan bara kan ta emot samtal som kommer från ett nummer som finns i dess telefonbok kan både ses som ett plus och ett minus. Det kan förstås bli lite irriterande att inte kunna ringa ungen från en telefon som inte är med. Samtidigt är det här en funktion som ger dig bättre koll på vem barnet kommunicerar med via klocktelefonen.

Fördelar

God GPS-precision

Wifi

Prisvärd

Nackdelar

Kan bara ta emot registrerade samtal

Unika egenskaper

 • Kommer med app för Android och iOS
 • Mått 39x45x15 mm
 • Laddas med USB
 • Mobilnät GSM, 2G
 • Nano-SIM-kort
 • Väger 48 gram
 • Har en 2Mp kamera

Spectrafence har utgått du kan dock finna en liknande modell som är mycket billigare här!

Här kan du se grundfunktionerna i en Spectrafence GPS klocka för barn:

3. Rocket smartklocka för barn

Goda betyg online!

Det här är en smartklocka som ger ett gott stöd med spårning via GPS . Den fungerar med 4G och är gjord för att göra det enkelt att ringa till och från klockan. Formen är mycket bekväm och det gör att klockan är enkel att ha på sig. Barnet tar inte av sig klockan och det är ju viktigt!

Det går också bra att skicka Sms-meddelanden. På så vis kan du påminna om när det är dags att komma hem och äta. De går att utöka med appar för att klockan ska ge ett större stöd. Detta går att skräddarsy.

Framförallt är det här en GPS klocka för barn med en design som ungarna gillar. Den är tillräckligt snygg för att passa en ungdom som har lite mer mogen smak. Du finner smartklockan i flera olika färger.

Fördelar

Snygg design

God funktion

Bekväm

Nackdelar

Kräver sim-kort

Unika egenskaper

 • SOS-knapp
 • Stegräknare
 • Meddel
 • Videosamtal
 • GPS
 • Kamera

Du kan läsa mer och se pris genom att klicka här!

I denna video kan du se hur du installerar SIM i Rocket smartwatch:

4. Xplora 4 smartwatch

4,1 av 5 stjärnor på Amazon!

Xplora har tagit fram en serie med smartklockor för barn. Deras Xplora 4 är en senare och förbättrad version. Den finns i blått och rosa. Klockan är smart men har ingen nätuppkoppling. Därmed kan barnet inte använda den för att surfa online eller delta i sociala medier.

Med Google Maps kan klockan visa dig var barnet befinner sig. I klockan finns det också en SOS-knapp med vilken barnet snabbt kan få tag på dig. Du kan också skicka påminnelser till den och det finns en stegräknare.

En finfin funktion med Xplora 4 är att den har det som kallas för skol-läge. När detta slås på kommer klockan uteslutande att fungera som klocka. Det här läget ställer du in via appen, det kan inte påverkas av barnet från klockan. Det här är något som ditt barns lärare kommer att uppskatta!

Kameran kan användas för att ta bilder eller spela in roliga videos. Barnet kan själv välja bakgrundsbild och ringsignal. Det här är en vattentät smartklocka vilket givetvis är en stor fördel för barn!

Fördelar

Skol-läge

Snygg och bekväm design

Trygga zoner

Nackdelar

Svårt att hitta nackdelar!

Unika egenskaper

 • Google Maps platstjänst
 • Stegräknare
 • Skol-läge
 • Kamera 2MP
 • 2G, 3G och 4G via Telenors nät
 • Vattentät
 • 60 timmars batteritid
 • Kommer med app
 • Motsvarar GDPR-kraven

Det kan rekommenderas att se på Safekid Nova om du vill ha den här typen av smartklocka från svensk butik till ett bättre pris, ta en titt här!

I denna video får du mer information om Xplora4 för barn:
4

Bubblare – MiniFinder Nano GPS säkerhetsklocka

Det här är också en säkerhetsklocka som kan komma med i beräkningen när du är ute efter GPS för barn. Det här är ingen flashig cool klocka. Den är enbart till för att göra livet säkrare för den som bär klockan.

Den här klockan har en app som du ska ladda ner och så måste du teckna ett abonnemang med tillverkaren. MiniFinder är liten och snygg och sitter bekvämt på handen. Den passar som sagt både för barn och för vuxna.

GPS-spårningen fungerar i hela världen så det här kan vara en bra sak att ha med på resan med barnen. Det går att plocka av larmet från armbandet om du vill använda det fristående på andra platser. Lillebror kan ha klockan på sig på dagen under utflykten och storasyster får larmknappen med sig i väskan på kvällen.

Det går att ringa med denna lilla manick och det här fungerar på ett smidigt sätt. Dessutom kan du lägga in nummer som är enkla att nå för den som har klockan på sig.

 

Du kan läsa mer och se pris på MiniFinder om du klickar här!

 

Här kan du ser hur en MiniFinder Nano säkerhetsklocka fungerar:

 

Vad väljer Klockrent?

Klockrent har två favoriter. Den ena är Xplora 4 smartwatch och den andra är bubblaren MiniFinder som är mer av en säkerhetsknapp för både barn och vuxna. Alla smartklockor som nämns ovan är bra val men det här är personliga favoriter som har precis det som behövs för barn i åldrar 5–12 år.

Bubblaren MiniFinder är också en bra modell när det behövs spårning och larm vid flera olika tillfällen och för fler familjemedlemmar. Det blir praktiskt med en klocka som alla kan använda. Xplora 4 är inte bara smidig och enkel att använda. Det här är också en riktigt snygg klocka som barnet gärna använder!

Guide – Välj rätt smartwatch för barn

Det viktigaste att tänka på vad gäller klocka för barn med GPS är att det rör sig om en sak som är till både för barnet och för föräldrar. Fast det är barnet som ska stå i centrum när du väljer. Om klockan är för besvärlig att använda och inte har en design som ungen gillar kommer den ganska snart att lämnas i byrålådan.

Dessutom ska du ponera om du vill använda en GPS klocka för barn med SIM eller som kopplas till app och fungerar via wifi eller Bluetooth. Det sistnämnda kan kännas enklast men betyder att räckvidden blir mycket mindre. Det kommer med andra ord att finnas tillfällen då det inte går att ringa barnet till klockan för att det är för långt från nätförbindelse.

Här är punkterna som du ska ha i åtanke när du ska köpa barnklocka med GPS:

Hög kvalitet lönar sig i längden

Det här stämmer ju oavsett om du är ute efter en safekid klocka eller bara ett helt vanligt ur. Barn sliter på sina kläder på ett sätt som gör att det krävs lite mer av dem. En GPS klocka ses också lite som en leksak. Det kommer att pillas och tryckas en hel del och det måste klockan klara av.

Se också på saker som om den telefon klocka för barn som du är intresserad av klarar av vatten. Betänk att barnet kan vilja leka med vatten, simma och många gånger behöva tvätta av en GPS klocka som är full av lera och annat spännande från dagens aktiviteter. En GPS klocka för barn som är vattentät är för de allra flesta ett stort plus.

Att en mobilklocka för barn håller kvalitet vet du då den:

 • Har en stadig form
 • Är gjord av smarta material (gummi är mycket bra)
 • Får höga betyg av användare

Färg och form som barnet tycker om

Det är som sagt otroligt viktigt att välja en smartwatch för barn som barnet tycker om. Här kan det vara klokt att tillsammans se på bilder av de smartklockor som du beaktar. Barnet kanske har en favoritfärg men chansa inte. Plötsligt vill killen ha en orange klocka hellre än en grön som alltid var fallet tidigare.

Formen bör tilltala barnet men också vara bekväm. Det här är en kombination som du får med de bästa telefonklockorna. En GPS klocka bäst i test ska vara bäst i test av verkliga användare kom ihåg det. Det är därför som det är så viktigt att se på uttalanden från verifierade köpare som du får av nätbutiker som Amazon.

Lätta funktioner gör det lätt att kommunicera

När du vill ringa ditt barn och snabbt ta reda på att allt är okej vill du att det ska vara lätt att använda en telefonklocka. Det bör också vara enkelt att ringa dig snabbt när det behövs. Det här bidrar till den säkra känsla som smartklockan ger dig.

Innan du köper en smart klocka till barn ska du se på recension som beskriver själva användningen. Bilder är bra och videos är ännu bättre. Se noga på hur man ringer och hur det här kommer att hanteras av ett barn.

God passform för barnet

Det här är också något som är viktigt att komma ihåg. Du kanske ser en fin GPS klocka för träning som du tänker kunde passa ditt barn. Klockan kanske passar som GPS barnklocka men det beror på hur stor den är. Det handlar inte bara om att få armbandet att passa.

Om själva uret på klockan är för stort kan det bli jobbigt för barnet att ha den på. Det är alltså bäst att i första hand se på smartwatch för barn. Då vet du från start att passformen är till för barnets handled.

29 frågor och svar om gps klockor för barn

Här är några mycket vanligt förekommande frågor om smartwatch för barn med GPS. Ta en titt och se om du hittar ett svar som du behöver för att välja rätt modell för dig och ditt barn!

 1. Hur fungerar GPS klocka för barn enbart med Wifi?

Om du inte vill använda dig av SIM kan du välja en smart klocka för barn som kopplas till nätet via wifi eller med Bluetooth. Det här går mycket bra på platser där det finns gott om wifi men är inte det bästa om barnet ska ge sig ut i områden där det kan vara svårare att spåra på detta vis.

 1. Hur länge håller en smartklocka för barn?

En bra modell kan du få ut många år av. Den kommer att bytas ut när barnet blir äldre och vill ha en annan design. Det finns förstås billiga smarta klockor för barn som kan förväntas hålla under en månads tid. Om du betalar mindre än 200 kronor kan du inte förvänta dig mer än så.

 1. Vilken mobilklocka för barn är bäst?

Du kan alltid ta en titt på GPS klocka för barn bäst i test artiklar. Men kom ihåg att en experts utlåtande om en specifik klocka inte är samma sak som det som användare säger. Om du vill veta mer om olika modeller via GPS klocka för barn test ska du alltid se på verkliga recensioner. De säger det mesta!

En mycket populär barnklocka med GPS är Spectrafence GPS klockan. Du kan läsa mer om den här.

 1. Går det att uppgradera en telefon klocka till barn till SIM?

Det beror på modellen. Men idag är det mycket vanligt att en smart GPS klocka för barn har plats för SIM-kort och går att använda både med detta och på andra sätt. Det ger stor valfrihet.

 1. Går det att lita på en smartklocka barn leker med?

Det här är en bra fråga och det beror på hur barnet leker med klockan. En smart watch för barn ska vara formad så att den klarar lite tuffare tag. Men barn som plockar isär för att se vad som finns inuti riskerar förstås att ha sönder mekanismen i klockan och då går det inte att lita på den.

Var medveten om ditt barns sätt att hantera sin GPS klocka. Välj rätt modell med tanke på detta!

 1. Vad är skillnaden mellan GPS barn använder och GPS för vuxna?

När du köper en GPS klocka till dig själv är den utformad för den vuxnes hantering och förståelse av den information som finns i klockan. En klocka med telefon för barn är gjord för att vara enkel att hantera och förstå. Den har rätt storlek. I övrigt bygger det hela på samma teknik och möjligheten att kommunicera med klockan via telefon och med app.

 1. Är GPS klockor för barn användbara?

En klocka med telefon är användbar för de allra flesta. Om du funderar på huruvida en smartwatch för barn verkligen kommer att komma till nytta ska du veta att den framförallt ger en säker känsla. Barnet kommer att älska tekniken och du mår bra av att veta att du enkelt kan nå ditt barn. Sedan kanske ni inte kommer att ringa varandra varje dag men möjligheten finns och det är det som är så viktigt.

 1. Kan man lyssna på musik på en GPS klocka?

Det kan vara möjligt. Även riktigt billiga GPS klockor är utrustade med högtalare såväl som plats för MP3-filer. Den som köper GPS klocka för träning kan därmed använda sig av klockan för musiken som sätter takten.

Barn kan också tycka att det är riktigt roligt med smartklockor som kan spela musik. Men det gäller att vara noga med var och när man får dra igång ljudfiler på klockan. Inte på lektionen så klart!

 1. Är en GPS klocka för barn vattentät?

Det är mycket vanligt med GPS klocka för barn som är vattentät. Men räkna inte med detta. Läs beskrivningen av klockan och kontrollera om klockan klarar vatten och om den till och med kan sänkas ner i vatten och därmed badas med.

 1. Är barnklocka GPS bättre än en smartphone?

För de flesta är den det. Om du inte vill att ditt barn ska gå omkring med en dyr smartphone som lätt kan stjälas är en klocktelefon ett mycket smart val. Den sitter alltid på plats och är inte lika stöldbegärlig som en mobiltelefon är.

 1. Var finns klocka med GPS för barn?

Du kan köpa smartwatch för barn i butiker som fokuserar särskilt för produkter för barn. Det betyder till exempel välkända leksaksbutiker som Stor & Liten. Teknikbutiker som Teknikproffset kan också ha bra smartklockor för barn. Du hittar också flera modeller på CDON, klicka här!

 1. När blir det rea för barnklockor med GPS?

Det beror på butiken du handlar från. Om du är på jakt efter gpsklocka för barnet eller för dig kan du hålla kolla på vad som händer i aktuella butiker med hjälp av nyhetsbrev. Du kan också kontakta butiken och fråga om det finns någon rabatt som skulle kunna bli aktuell för dig.

 1. Vem utför mobilklocka för barn test?

Om du läser att en viss telefon klocka för barn är bäst i test kan det vara så att testet är utfört av en vuxen. Inget fel med detta. En vuxen person kan ju se på saker som form, funktion och allt det som vi som föräldrar funderar på. Men det bästa GPS klocka barn test som du kan ta del av är det som barnet själv utför.

När du läser recensioner av barn smartklockor måste du alltså lägga märke till vem som säger vad. Ta en titt på verkliga användarrecensioner och läs vad barnet tycker om en klocka som man kan ringa med.

 1. Varför är GPS klockor så dyra?

En mobil klocka kostar mer än en vanlig barnklocka helt enkelt för att den har fler funktioner. Fast just klocka med telefon för barn är inte särskilt dyr jämfört med modellerna som är för vuxna. Du kan komma undan med några hundralappar och i de flesta fall blir det inte mer än någon tusenlapp för klockan som kan vara räddningen i nöden.

 1. Kan GPS klockan fungera som aktivitetsklocka för barn?

Ja, en klocka med GPS kan ha andra fina saker som lite spel och möjligheten att ta bilder. Barn älskar att ta bilder med sin armklocka!

 1. Har en kids GPS watch SOS-läge?

Det är mycket vanligt. Det kan finnas en SOS-knapp och den ska du visa ditt barn. Förklara i vilka situationer det blir aktuellt att använda SOS-funktionen på en GPS klocka. Det är givetvis viktigt att den inte missbrukas.

 1. När bör jag köpa en GPS klocka för barn?

När barnet börjar röra sig utanför hemmet mer och mer kan det vara dags för en klocka för barn med GPS-funktion. Den kan kännas trygg att ha när det till exempel börjar bli dags för utflykter med skola och fritids.

 1. I vilken ålder kan man börja med telefonklocka?

Fem år är en bra ålder att börja. Det gäller dock att välja rätt typ av klocka med GPS som barnet kan förstå sig på och trivas med.

 1. Kan en telefon klocka lära barnet ansvar?

En klocka med GPS för barn kan absolut vara något som leder till större ansvarstagande. Det kan få barnet att känna sig stort då hon eller han får ha sin egen klocka som man kan ringa med.

 1. Hur fungerar en barn GPS klocka?

Det är numera mycket vanligt att en klocka med GPS för barn gör det möjligt att se var barnet befinner sig såväl som att kommunicera via klockan. Det går att ringa till klockan och att ringa från den. Med installation av SIM-kort är det enkelt att använda klockan som en telefon.

Dessutom är det vanligt med smarta funktioner som telefonlistor i klockan. Det betyder att barnet inte behöver slå in ett nummer för att ringa. Det är bara att klicka på Mamma, Pappa, Grannen eller andra viktiga nummer som är med i klockans minne.

 1. Är GPS klockor för barn på svenska?

Om du köper en GPS klocka för barn från en svensk butik bör du få en modell som har svenska som språk. Men om du beställer från annat land kan det vara så att det enbart finns engelska utöver kinesiska, franska och andra världsspråk.

 1. Hur vet jag att det är en GPS klocka med armband för barn?

Om det står att det är en barnklocka kommer armbandet att passa barnets handled. Det kan också finnas modeller som är för vuxna men som har armband som också gör det möjligt för ett barn att använda klockan.

 1. Vad är skillnaden mellan olika GPS klockor?

De största skillnaderna har med storlek på skärm såväl som form att göra. Dessutom kan det vara så att en klocka med GPS även fungerar via wifi och Bluetooth. Det ger den ett extra stöd och då kan det bli lättare att hitta klockans position.

 1. Är GPS på barn samma sak som övervakning?

På sätt och vis kan man säga att barn GPS är en form av övervakning men det här är ju inte samma sak som att följa efter en brottsling. I och med att en telefonklocka till barn gillas både av barn och föräldrar rör det sig inte om något som upplevs som övervakning eller inskränkning av frihet.

Ett bättre ord för telefonklocka för barn med GPS är trygghet. Det är trygghet för föräldrar såväl som för barn att snabbt kunna komma i kontakt och hitta varandra.

 1. Vad är meningen med en app för GPS klocka med mobil?

Det är mycket lättare att sköta inställningar för en GPS tracker barnklocka med en app. Det är för det mesta föräldern som gör alla inställningar och då är det skönt att kunna sköta detta på en valfri mobiltelefon. Appen gör användningen mycket smidigare.

 1. Hur kan GPS klockan ta fram position?

Med GPS fungerar detta med triangulering via satelliter. Det här ger en exakt mätning. När positioneringen sker med wifi eller Bluetooth blir det inte lika exakt men bra nära. Särskilt hemma och i tätort där det finns gott om wifi-punkter. Det finns också klocka till barn med GPS som har positionering via mobilmaster (LBS). Det här kan vara ett extra lager av säkerhet.

 1. Kan en smartklocka barn använder hackas?

Barnets smartklocka kan hackas precis som allt annat som vi kopplar upp till nätet. Det här är en god anledning att välja ett känt märke som erbjuder hög kvalitet och den säkerhet som behövs för att använda den här typen av utrustning.

 1. Vad kostar det att använda klocktelefon för barn?

Det beror på den modell som du använder och om du lägger till SIM eller inte. Det kan ju vara så att du har ett abonnemang som inkluderar flera SIM och då kanske du inte betalar mer för att även ha en smartklocka för barnet aktiv. Kostnaderna bör dock inte vara särskilt höga då klockan inte är tänkt att användas som en vanlig telefon. Med wifi kommer du bara att betala för själva klockan.

 1. Vad är Geofence för något?

Det finns smartwatch för barn som kan programmeras med det som kallas för Geofence. Det här är ett område som du avgränsar där barnet kan förväntas röra sig. Det kan till exempel vara gångvägen till skolan. På så vis kan du få alarm om barnet plötsligt befinner sig utanför det område som är förväntat. En mycket bra säkerhetssignal som inte ens kräver att barnet ringer med sin klocktelefon.

12 Spännnade fakta om smartwatch för barn

Här är några mycket spännande fakta om smartklockor som du kanske inte kände till…

 1. Smartklockor gör det roligt att lära dig klockan

För barn kan det vara roligt att lära sig klockan helt enkelt för att den är så kul att pyssla med. En gps klocka med armband för barn är en liten station för träning av nummer och klockan. Det går att visa tiden på olika sätt. Barnet kan lära sig digital tidsanvisning såväl som med vanliga visare.

 1. Fungerar också för meddelanden

Det finns smartklockor som även kan hantera meddelanden. För barnet som kan skriva kan det här vara en mycket bra funktion. Det kan ju vara tillfällen då det inte riktigt passar att sitta och prata högt via telefonen. Då är det kanonbra att kunna skicka meddelanden med den till de telefonnummer som den har laddats med.

 1. Inte bara sportmodeller

När smartklockorna gjorde sitt inträde såg de för det mesta mycket sportiga ut. En sportklocka för barn med GPS kan kännas som en helt naturlig sak. Men numera finns det också eleganta klockor för barn och vuxna som har telefon och GPS. Det finns modeller som inte ens ser ut som GPS klockor vid första anblick!

 1. Lagra information

Utöver möjligheten att ringa och ta emot samtal kan man använda en smartwatch för barn för att lagra viss information. Ett exempel på detta är bilder. Med USB-kabel är det sedan mycket enkelt att fiska ut informationen från klockan till en dator. Det här fungerar även omvänt och gör det enkelt att skicka över MP3-filer och mer till smartklockan.

 1. Med Bluetooth

När det går att koppla en klocka med GPS för barn till mobiltelefon och dator med Bluetooth ger det många fina möjligheter. Du kan till exempel koppla klockan till en högtalare och spela upp musiken för alla som vill lyssna. Dessutom går det att använda klockan utan SIM-kort för att ringa med den via en annan mobil. Lite överkurs kanske men helt klart möjligt.

 1. Larm om barnet tar av sig klockan

När ett mindre barn ska ha en smartklocka på sig finns alltid risken för att den tas av. En del modeller har därför utrustats med larm som talar om när detta sker. Då kan du som förälder genast se till att du vet vad som händer och var barnet är.

 1. När det inte fungerar med klocka

Om du tycker att det där med klocka med telefon för barn blir för komplicerat kan du ändå dra nytta av GPS-tekniken. Du kan nämligen installera en GPS-tracker i barnets ryggsäck eller till och med i kläder. Det här kan vara smarta tillfälliga lösningar då det inte kommer att fungera lika bra med ett GPS armband till barn.

 1. Geofence är säkerhetsstaketet

Geofence är ett staket som du sätter upp virtuellt via appen för barnets smartklocka. När barnet går utanför detta virtuella staket får du meddelande om detta.

 1. Olika batteritid

Hur lång batteritiden är beror på flera saker. Om barnet använder klockan flitigt blir det kanske bara några timmar. Men vanligtvis ska klockan hålla under åtminstone 12 timmar. Det ska vara tillräckligt för att ni får säkerheten med smartklockan under en hel dag.

 1. Påminn barnet med alarm

Det finns smartklockor med alarm som du kan ställa in. Om barnet ska gå hem från en kompis en viss tid kommer klockan att larma om detta. Det minskar behovet av att hålla på och ringa och påminna.

 1. Stegräknare även för barn

Det är inte bara vuxna som vill ha GPS klockor med stegräknare. Det kan vara bra att som förälder få en bättre bild av hur mycket barnet rör på sig varje dag. Med stegräknare i smartklockan är det här ordnat!

 1. Fungerar också under sport

Barn som ska sporta eller ge sig ut på aktiviteter där det kan vara svårt att hålla i en telefon har stor nytta av en klocka man kan ringa med och till. Den gör det lätt att hålla kontakten även då barnet är upptaget med sportaktiviteter.