Behöver du en pulsklocka i vardagen?

De som tränar professionellt behöver mäta sin puls. Denna mätning kan få betydelse för träningens utveckling och därför kommer pulsklockan att ha en självklar plats på handleden under träningspass för elitidrottare. Men behöver du en pulsklocka i vardagen? Det beror lite på vad du kan använda den till.

Pulsklockan är inte bara för elitidrottare

Om du tar en titt på den bästa pulsklockan kommer du att se att den har mycket mer än mätning av din puls. Det handlar i grund och botten om en träningsklocka som ger dig ett gott stöd när du är ute och rör på dig på flera sätt.

En riktigt bra pulsklocka kan spela musik. Den har både WiFi och Bluetooth. Det här påminner lite om GPS klockor för barn som också har inbyggd underhållning och nätuppkoppling. Men en äkta pulsklocka är inte för barn. Det här är inte en leksak.

Med klockan kan du hålla koll på hur mycket du rör dig och vad som händer med din hälsa. Du kan ladda informationen till en mobiltelefon eller dator för att med ett program få en analys. Det är ju inte bara elitidrottare som kan ha nytta av detta. Det är helt klart ett verktyg som du kan gilla att använda i vardagen för en bättre överblick av din egen hälsa.

Kolla pulsen nästa gång du tränar!

Pulsen säger en hel del om din hälsa

Pulsen är ett instrument som kan användas för att säga en hel del om din hälsa. Du kan till exempel lära dig mer om din vilopuls med en klocka som mäter pulsen. Det sägs att du kan leva längre med låg puls och då är det inte så dumt att veta om du har förutsättningarna för ett långt liv eller om det är dags för lite ändringar.

En annan sak som du kanske inte tänker direkt på vad gäller en pulsklocka är att du ju faktiskt kan ta pulsen på andra med den. Det kan dyka upp tillfällen då du vill ta pulsen på en partner, ett barn eller en vän och då är det inte så dumt att ha detta verktyg tillgängligt.

Det ska vara en snygg klocka förstås!

Vi är alla mer eller mindre fåfänga men det är klart att du inte vill ha en ful pulsklocka. Det här är vare sig en herrklocka eller damklocka. Den ser mer ut som en sportklocka och har ofta en ganska stark färg samt ett armband av gummi. Den passar både henne och honom.

Pulsklockor brukar vara vita eller svarta. De kan vara mer eller mindre otympliga. Men de allra bästa pulsklockorna har en ganska nätt form. Det beror på att de är gjorda med tanke på din komfort. Det ska inte kännas störande med klockan på då du tränar.

Om du tänker använda pulsklocka i vardagen bör du välja en modell som du tycker är fin. Du kommer ju att ha den på dig i olika situationer som på jobbet. Inte bara då du är ute på powerwalk eller styrketränar. Om klockan ska synas på din handled bör du tycka att den är fin att se på.