Gant klockor – 14 spännande fakta om Gant klockor

Att de är snygga vet vi, men det finns faktiskt en massa annat spännande att veta om klockorna som kommer från märket GANT.  I USA så omnämns GANT klockor som sofistikerade och klassiska med sin runda design, men det finns faktiskt modeller som kan kännas lite mer vågade med färginslag och armband som känna annorlunda. En sak är säker om man vill ha en herr klocka som håller hög kvalitet och som signalerar stil till ett pris som inte motsvarar en bostadsrätt i en mindre svensk stad så är GANTs utbud av stort intresse.

Låt oss se lite närmre på 14 spännande fakta om Gant klockor…

 1. Alla klockor från Gant kommer med en internationell garanti på 2 år.
 2. Gants klockor tillverkar för hand i Kina.
 3. Vattentåligheten på klockorna ligger mellan 3 ATM och 20 ATM. Man ser på baksidan av urets förpackning vilken tålighet mot vatten som den kommer med.
 4. Numera så kan man finna modeller med många fina egenskaper och rörelsemoment. Det kan vara infattningar som är rörliga såväl som flera visare och smarta funktioner för tid och datum. Med schweizisk automatik och kronograf så får man ett högst modernt ur!
 5. Ett Gant ur passar lika bra med fritidskläder som med kostymen man bär på kontoret eller då det blir middag.
 6. Ett av de främsta kännetecknen som finns för Gant klockor är att de ser mycket stilfulla ut och ofta ger en känsla av manlig elegans.
 7. GANT har en lång historia av att skapa kvalitetsklockor som är snygga och unika.
 8. Det finns också kollektioner med Gant klockor för kvinnor. De har samma snygga stil och design och inkluderar material som håller mycket hög kvalitet.
 9. Man kan lita på tiden med en Gant klocka då den har Swiss Quartz mekanismen.
 10. Då klockorna är vattentåliga så är det bra val inte bara för den som faktiskt vill bada med sitt ur utan också för personer som vet att det kommer att stänka vatten över glaset med jämna mellanrum.
 11. GANT står också för design av kläder och andra modeprodukter som skor, solglasögon och parfym som till exempel Gant Adventure som är en herrdoft inspirerad av segling.
 12. Klockornas historia började år 1910 med en man som hette Bernard Gant eller mer korrekt Gantmacher. Produktionen av uren kom dock först igång under slutet av 1940-talet.
 13. När man börjar bära Gant klockor så kan det vara svårt att sluta för det här kan skapa ett lätt beroende och ett behov av att ha fler modeller med olika färg.
 14. Folk tycker så mycket om detta märke att det går uppåt även när andra klockmärken ser precis motsatt trend.
Gant klockor fungerar bra med kostym