Handla begagnade klockor online

Den som tycker om att ha lite finare klockor har kanske inte alltid råd med nya modeller. När en klocka kan kosta som en bil så är det ju inte så konstigt att man inte har råd med den, men det finns ett sätt att få den där vackra märkesklockan som man alltid har drömt om. Man kan nämligen handla begagnade klockor online till riktigt fördelaktiga priser. I vissa fall så kan det till och med vara så att den begagnade klockan aldrig har använts. Personen som köpte den eller fick den som present öppnade inte ens förpackningen och bestämde sig tillslut för att sälja den på nätet.

Var kan man köpa begagnade klockor?

Det finns flera webbutiker där du kan få fatt i begagnade klockor. Du kan till exempel handla från amerikanska Amazon och få fatt i både begagnade klockor och helt nya modeller. Det här är faktiskt rätt så enkelt och så länge som det rör ett mindre paket som en klocka så är det inga problem att skicka detta till Sverige. Nu finns det även svenska sajter som säljer klockor som är begagnade. Du kan finna klockor hos Tradera och om du har tur så kanske det dyker upp en modell som du är särskilt intresserad av.

Andra annonssajter som blocket och specialsajter för accessoarer kan också vara goda val och det särskilt när du är ute efter lite dyrare märken. Ebay fungerar bra då man vill köpa och få varor skickade till Sverige. En del tror att Ebay inte är så säkert men det stämmer inte. Det här är en handelssajt där man alltid kan ta reda på säljarens rykte och då man använder sig av en betalningsmetod som PayPal så är det ju enkelt nog att ångra ett köp om man märker att det är något skumt med det.

Unika modeller

När det rör unika modeller som kanske inte längre tillverkas så är det väldigt smart att söka online. Det här gäller även helt nya klockor för på nätet så finns det outlet butiker som har specialiserat sig på att sälja kollektioner från tidigare säsonger. Det betyder att man kan finna unika modeller som inte längre tillverkas. Även om uret inte kostar så mycket så kan det ju vara så att man upplever ett sentimentalt värde då det gäller en viss klockmodell.

En säker affär

När du handlar online så ska du alltid välja säkra webbutiker. Om du handlar från andra länder så är det bäst att hålla sig till stora och kända märken som Amazon och Ebay. Mindre utländska butiker är inte alltid så säkra då de inte kommer att ge dig samma konsumenttrygghet som svenska webbutiker gör. Även svenska webbutiker kan ha en varierande säkerhet. Det här ska du hålla utkik efter:

• Kundtjänst som fungerar
• Säkra betalningsmetoder
• Tydlig information om reklamationer
• En sajt som är lätt att navigera
• Tydliga villkor för försändelser och kostnaden för dessa

Tydlighet är ett nyckelord och det är ett måste att du kan se vem som står bakom webbutiken och hur du kan komma i kontakt. Det här är särskilt viktigt om du ska handla riktigt dyra klockor. Det är verkligen inga problem att handla för stora summor online men då ska man först och främst ta reda på att butiken man köper från är seriös.

Ny eller begagnad klocka, mer om det i denna film:

Ta reda på mer

Om du vill köpa en begagnad klocka från en viss butik eller från en säljare som inte är en privatperson så kan du ta reda på mer online. Det finns till exempel bra svenska klock-forum som klocksnack.se där man kan prata med andra som sådant som rör klockköp och specifika märken. Det här kan också vara ett bra sätt att ta reda på mer om var man kan köpa begagnade klockor just nu. När det gäller begagnat så är det ju så att utbudet varierar och man kan inte förvänta sig att det kommer att finna hundratals exemplar av en viss modell. Ibland så kan det vara så att man måste vara lite om sig och kring sig och slå till då någon äntligen säljer den där klockan som man går och drömmer om.
Det fina med nätet är att det går snabbt att surfa och det är kul att se närmre på vackra klockor som säljs från privatpersoner och från olika webbutiker. Om du bara ger det hela lite tid så kan du till sist finna precis rätt klocka. Under tiden så kan du ju välja en nyare klocka som är fin och trevlig att använda sig av. Dessa kan man också köpa online till fördelaktiga priser både i outlets och i originalbutikerna.

Garanti

Tänk på att du ibland kan få garanti för ditt klockköp även om det rör ett begagnat ur. När en begagnad klocka kommer i originalförpackning så kan det vara så att man får garanti. Och man kan definitivt räkna med garanti då man köper från en butik som har specialiserat sig på de begagnade klockorna som är lite dyrare. Då du köper från en privatperson så är det i befintligt skick som gäller och då är det viktigt att du är väl medveten om vad du köper.