Kan man ge bort begagnade klockor som present?

Många gånger så kan man tycka att det är självklart att man inte ger bort begagnade saker som present men det finns förstås tillfällen då begagnat är juvligt. Om man tänker på kungligheter så är det inte så konstigt att smycken passeras från generation till generation och så här kan man också se på begagnade klockor som kan vara dyrbara klenoder. Om man vet att en person älskar ett visst märke och ser en stor mening med att få en unik klocka så är det klart att man kan satsa på något som är begagnat.

Det är viktigt att man väljer en klocka som är i gott skick. I vissa fall så kan man få garanti även då man köper begagnade klockor, men bara om man köper från ett företag. Från en privatperson så är det i befintligt skick som gäller och då kanske man tar en risk då man köper en riktigt dyr klocka som man inte kan undersöka ordentligt.

När det gäller släktklenoder så är det givet att den begagnade klockan som farfars far hade i bröstfickan kommer att uppskattas, och det oavsett om den fungerar eller inte.