Säkra barnklockor

Finns det klockor som kan vara farliga för barn? Det här beror förstås lite på barnets ålder. För barn som inte har börjat skolan så kan det tyckas överflödigt med barnklockor då det knappast finns ett stort intresse av att använda sig av uren, men för äldre barn så är det bra om man tänker lite på det där med säkerhet. En sak att tänka på är själva glaset. Det är viktigt att det tål lite mer eftersom barnet kanske leker vikt och slår i klockan i möbler och utomhus i hårda material som sten. Det är verkligen ingen höjdare om det här leder till att en massa glassplitter sprids.

Vad gäller klockans övriga design så är det förstås bra att den är enkelt att reglera. Vissa moderna klockmodeller som man liksom slår på armleden kan sitta lite för hårt och det är inte bra. Vanliga silikonband är mjuka och enkla att använda.

Om klockan har inbyggt ljus så ska man se till att barnet inte leker med detta i mörkret i sängen då det kan vara mindre bra för ögonen. Sedan så är det förstås så att man ska se till att barnklockor inte har spetsiga delar som kan riva eller på annat sätt skada barnet och barnets vänner.

ICE klockorna är både fina och säkra för barn: